kerst banner3

Aan alle vrijwilligers en betrokkenen,

Via deze kerstnieuwsbrief wil ik je, namens alle teams en het bestuur, bedanken voor je hulp, samenwerking en betrokkenheid in het afgelopen jaar. 

Grote waardering voor de enorme inzet die er dit jaar is geweest door SchuldHulpMaatje, JobHulpMaatje, HiP Helpt, de Serve the City Sinterklaasactie, GIDS, de Fietskliniek en de relatiecursussen.

Het was een bewogen jaar voor iedereen maar ondanks alle beperkingen is er heel veel moois en goeds gedaan binnen de verschillende programma's die we bieden.

Naast een kerstgroet informeren we je ook graag over diverse laatste ontwikkelingen

kerst banner3

Nieuwe coördinatoren: 

Per 1 januari beginnen er twee nieuwe coördinatoren. We zijn heel blij dat het gelukt is om twee mensen te vinden die samen met de in oktober begonnen hoofdcoördinator nu het nieuwe team van Voor Elkaar Leiden e.o. gaan vormen.

Marc Aldewereld start per 1 januari als coördinator
van SchuldHulpMaatje.
Hij is binnen het werk van de Stichting al een bekende en we zijn blij dat hij met al zijn ervaring onze organisatie op deze manier komt versterken. Marc heeft een groot sociaal hart en zet zich graag in om het werk van alle vrijwilligers te ondersteunen. 

       

Maartje Harinck start per 1 januari als coördinator van JobHulpMaatje en Hulp in Praktijk.
Zij komt vanuit een commercieel bedrijf, heeft ervaring als accountmanager en brengt daarnaast veel enthousiasme mee. Maartje is een verbinder en wil zich graag dienstbaar inzetten voor de samenleving. 

marc v2 maartje v2

Samen met hoofdcoördinator Barbera Bikker is dit dus het nieuwe team. Naast het ondersteunen van de vrijwilligers bestaat hun werk uit het onderhouden van alle contacten met organisaties, gemeenten, bedrijven, fondsen, kerken, studentenverenigingen en andere betrokkenen in het welzijnswerk. 

Dit betekent dat we ergens in 2021 afscheid gaan nemen van de mannen van het eerste uur: Jan Kruidhof en Johan de Gier. De overgangsfase is in oktober gestart en zal in de komende maanden met de twee nieuwe coördinatoren doorgaan. We informeren je later over hoe we het afscheid vorm willen geven in de hoop dat er dan ook weer meer mogelijkheden zullen zijn voor een fysiek afscheid.

kerst banner3

Jobgroup: 

JobGroups organiseren we voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan die past bij hun passie en talenten. Je gaat daarin met elkaar aan de slag. 
De Jobgroup die per 5 januari zou starten wordt uitgesteld tot na de lockdown. Wil je meedoen of wil je op de hoogte blijven van de nieuwe startdatum, meld je dan aan via  https://voorelkaarleiden.nl/jobgroups

kerst banner3

Bouwen aan je relatie: 

In maart starten wij weer met een Bouwen aan je Relatie cursus, voor jonge stellen die willen bouwen aan een relatie die een leven lang mee kan gaan. Aanmeldinformatie: https://voorelkaarleiden.nl/bouwenaanjerelatie

kerst banner3

HiP Helpt:

- Hulp in Praktijk komt de laatste tijd vooral mensen tekort die een praktische klus kunnen uitvoeren. Heb jij een goede gereedschapskist en ben je een handige klusser? Dan worden we heel blij met jouw aanmelding. 
Aanmelden kan via de knop "Ik wil helpen" op https://voorelkaarleiden.nl/hip

- Hulp in Praktijk wordt natuurlijk ook blij van andere hulp die wordt aangeboden. En wil jij daarin organisatorisch een bijdrage leveren? We zoeken nog versterking van onze HiP helpdesk in Leiden e.o.

kerst banner3

SchuldHulpMaatje: 

Sinds kort zijn we begonnen met extra inloopspreekuren. We hopen dat op die manier mensen makkelijker bij ons terecht kunnen met hun hulpvragen. De meeste inloopspreekuren zijn gezamenlijk met anderen, zoals de Sociale Wijkteams en Buzz in Leiden en de Bibliotheek in Oegstgeest en Voorschoten. Vanwege de lockdown zijn sommige gewijzigd naar 'op afspraak'. Waar de hulp nu toch urgent nodig is, willen we deze graag blijven bieden. 

- Wil je SchuldHulpMaatje voor een Inloopspreekuur worden? Dat kan, lees meer en meld je aan

- Wil je weten waar en wanneer we met een (inloop)spreekuur te vinden zijn? Het staat op onze website https://www.voorelkaarleiden.nl/schuldhulpmaatje 

kerst banner3

Terugblik Sinterklaasactie: 

Ondanks alle beperkingen kon de Sinterklaasactie van dit jaar toch doorgang vinden. Vele vrijwilligers en sponsoren hebben geholpen om te zorgen dat ruim 300 kinderen uit 133 gezinnen toch Sinterklaas konden vieren. Je kunt hier het verslag lezen. 

kerst banner3

"Wat Leiden Raakt" 

Maandag 21 december zijn we als Stichting Voor Elkaar Leiden te gast in het programma "Wat Leiden Raakt". De BV Leiden besteedt in die uitzending aandacht aan goede doelen. Om 19.00 begint de uitzending en het is te bekijken via Unity.NU, bij KPN/XS4all en Telfort op kanaal 1412 en bij Ziggo op kanaal 40.
Of kijk het later terug via https://www.unity.nu/Kijk-terug

kerst banner3

Kerstgroet: 

Kerstfeest is het feest waarin ons hart wordt geraakt, het feest waarin we de liefde van God voor mensen mogen gedenken en opnieuw ervaren. We wensen je een mooi kerstfeest en alle goeds voor 2021. Kijk naar elkaar om zodat we er voor elkaar zijn. 

kerst banner4

kerst banner3

Onze programma's nog even op een rij. En we gaan in 2021 op al deze terreinen met jullie hulp en betrokkenheid graag met alle energie en enthousiasme weer verder. 

SchuldHulpMaatje Leiden eo

SchuldHulpMaatje om burgers met financiele problemen te helpen naar een financieel gezond leven.

JobHulpMaatje JobHulpMaatje om werkzoekenden via JobGroups en individueel bij te staan in hun zoektocht naar werk. 
 HiP Leiden

HiP om Hulp in Praktijk te bieden aan burgers die even (n)iemand hebben.

En we helpen via HipHelpt met #nietalleen

serve the Sintcity Serve the City zodat kinderen tóch gezellig thuis Sinterklaas kunnen vieren.
 
  fietskliniek leiden

Fietskliniek met gangbare reparaties voor mensen die zelf geen fietsenmaker kunnen betalen. 

GIDS Leidersnetwerk Leiden GIDS Leidernetwerk Leiden e.o. van lokale leiders die zich inzetten voor de samen-leving. 
 PMClogo

Bouwen aan je Relatie cursus voor jonge stellen die willen bouwen aan een relatie die een levenlang mee kan gaan. 

MClogo Verder Bouwen aan je Relatie cursus voor stellen die al wat langer bij elkaar zijn en hun relatie willen verdiepen. 

kerst banner3

Tot slot

Ben je positief over ons werk? Je eventuele Kerst- of eindejaarsbijdrage wordt goed besteed! 

En nogmaals hartelijk dank voor alles in 2020.

Met vriendelijke groet,  

Barbera Bikker

VoorElkaarLeiden

Stichting Voor Elkaar Leiden e.o.
Postbus 1131, 2302 BC LEIDEN
www.VoorElkaarLeiden.nl

kerst banner3

 

Back to top
Back to top