Vanuit Serve the City hadden we dit voorjaar voor het 12e jaar hele diverse activiteiten. Omdat we het belangrijk vinden om betekenisvol te zijn voor burgers bij wie het anders gaat dan ze zouden willen. Met dank aan alle vrijwilligers en mensen die dit mogelijk maakten...

 voetbalMozaieken03tuintjesbomen (1)Mozaieken07

‘Inclusief’ netwerkontbijt met topondernemer Henk Willem van Dorp

Henk Willem van Dorp had gemakkelijk een vijf-gangendiner kunnen volpraten. De door de wol geverfde ondernemer deelde tijdens het 14de netwerkontbijt van het GIDS Leidersnetwerk Leiden e.o. (GIDSL) op vrijdag 18 mei waardevolle informatie met zijn grote gehoor in het Leidse lunchcafé Deksels! ,,Hoe krijgen wij het voor elkaar dat bedrijven meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opnemen?’’.

01

Tim Brouwer de Koning

Cursus ‘Bouwen aan je relatie’ vooral in trek bij jonge stellen

Op het gebied van relaties ben je nooit uitgeleerd. Dat stelt Jan Kruidhof, die met zijn vrouw Sjoukje en twee andere stellen de cursus ‘Bouwen aan je relatie’ geeft.

PMCring

Nieuwe staatssecretaris SZW Tamara van Ark doet veldonderzoek om werk goed te beginnen

Leiden – "Ik wil de wijk in en mensen spreken", zo luide de wens van de nieuwe staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Tamara van Ark. Uitgebreid nam ze de tijd voor een mevrouw en een SchuldHulpMaatje die haar op dit moment als vrijwilliger begeleid. Samen met haar maatje deelde deze vrouw hoe zij terecht is kwam in een financieel problematische situatie. Van Ark was onder de indruk van haar openheid en de manier waarop zij hulp ontvangt van een SchuldHulpMaatje.

TamaraVanArk SHM 00

Met een warme en bemoedigende toespraak aan de vrijwilligers besloot Hare Majesteit Koningin Máxima op 17 februari 2016 haar bezoek aan SchuldHulpMaatje in de Hooglandse kerk in Leiden. De landelijk opererende vrijwilligersorganisatie vierde er het 5-jarig jubileum.

SchuldHulpMaatje is onder de naam SchuldHulpMaatje Leiden e.o. werkzaam in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten waar ruim 110 maatjes klaar staan om mensen met (dreigende) schulden te helpen. 

Koningin Leiden 01Koningin Leiden 02 

Maandagmiddag 23 maart tekende SchuldHulpMaatje Leiden e.o. een samenwerkingsovereenkomst met woningstichting Buitenlust in Oegstgeest. Dit betekent dat Buitenlust huurders met een serieuze betalingsachterstand verwijst naar de gratis hulpverlening van SchuldHulpMaatje. Wie de hulp accepteert en met het maatje aan het werk gaat om de financiële problemen op te lossen, krijgt een maand de tijd om orde op zaken te stellen en een betalingsregeling te treffen. 

Leiderdorpse burgers met een hulpvraag, die geen familie of buren hebben die hen kunnen helpen, niet in aanmerking komen voor hulp bij bestaande organisaties en die ook geen hulp kunnen inkopen, kunnen m.i.v. 1 januari 2014 een beroep doen op HiP.

Back to top
Back to top