PMClogo

 

Hoe kan je investeren in je relatie, zodat die een leven lang meegaat? Wanneer ben je klaar om te trouwen met je partner? Hoe weet je of je de ware hebt ontmoet?

De cursus ‘Bouwen aan je Relatie’ zal je helpen deze vragen samen te beantwoorden. Het gaat om een goede investering in je relatie, want na het volgen heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Een stabiele relatie vormt de basis voor een stabiel leven. De cursus zorgt ervoor dat jullie op een leuke en creatieve manier dichter naar elkaar groeien, want het zet jullie aan het denken over wat echt belangrijk is in je relatie. Het is daardoor zeer geschikt voor jonge stellen die hun relatie serieus willen nemen. Die willen bouwen aan een relatie die een leven lang mee kan gaan!

We maken gebruik van het materiaal van Premarriagecourse Nederland. Premarriagecourse Nederland is een bewezen methode om de basis voor een goede en langdurige relatie te leggen. De cursus wordt georganiseerd door Stichting Voor Elkaar Leiden en omstreken, met vrijwilligers uit samenwerkende kerken. Het doel is om jonge stellen met hun relatie te helpen, ongeacht afkomst of levensovertuiging.

De jaarlijks 10 stellen die de cursus hebben gevolgd zijn altijd heel enthousiast, zie onderstaande reacties.

 

Welke belangrijke onderwerpen worden besproken?

  • Communiceren (o.a.: effectief praten en effectief luisteren)

  • Toewijding (o.a.: waarom zou je je aan elkaar verbinden, tijd doorbrengen met elkaar, verandering in loyaliteit)

  • Conflicten oplossen (o.a.: omgaan met boosheid, verschillen accepteren, financiën, elkaar vergeven)

  • Liefde levend houden (o.a. vriendschap ontwikkelen, elkaars behoeften ontdekken, seksualiteit)

  • Gedeelde doelen en waarden (o.a.: wat zijn dat?, een gelijkwaardige relatie opbouwen)

 

Hoe ziet een avond eruit?

Het is een gezellig avondje uit met z´n tweeën op 5 maandagavonden van 18:30 - 21:45 uur. Het begint met een diner voor twee en inleidende filmpjes over het onderwerp. Daarna doe je samen opdrachten en ga je die doorspreken. Je hoeft niets met anderen te delen en krijgt verdiepende opdrachten mee naar huis (inderdaad huiswerk :-).

De eerstvolgende cursus is op een locatie in de binnenstad van Leiden, op 16, 23 en 30 maart en 6 en 20 april 2020 (18:30-21:45), onder leiding van een gezellig gastechtpaar. De kosten voor cursusmateriaal, diners, drinken en zaalhuur bedragen totaal EUR 48,50,- per persoon. 


Meer weten of lijkt ´t je leuk om mee te doen?

Als jullie mee willen doen, kunnen jullie je aanmelden via het onderstaande formulier. Je ontvangt dan een mail met alle detailinformatie die nodig is. 

Klik hier voor de folder.

 

IK WIL ONS AANMELDEN   IK WIL INFORMATIE     

 

Wat vinden eerdere deelnemers?

Erg interessant en leerzaam. Goede onderwerpen en oefeningen. Meer verdieping/gegroeid in onze relatie. We bespraken dingen van tevoren waar we anders tegenaan zouden lopen en die we zelf niet zo snel zouden aanhalen. Alles zag er piekfijn uit =) en was super verzorgd!

Vooral Effectief luisteren was leerzaam en ook wel confronterend, omdat je denkt je partner goed te begrijpen, maar dit kan blijkbaar nog zoveel beter :-) Ik zou dit anderen van harte aanraden: het is goed om over dingen te discussieren en er samen oplossingen voor te vinden. Je leert elkaar beter kennen en de communicatie verbetert.

Heel boeiend en levensveranderend. We hebben elkaar beter leren kennen; gaan zeker het boekje nog een paar keer door. De onderwerpen waren helemaal TOP en het eten, de presentatie en het gastechtpaar waren super. Leuke locatie en goedkoop.

Veel dingen waar we mee liepen kwamen aan bod. We hebben veel en diep gepraat, ook over nieuwe dingen. Het is een goede investering en nog leuk ook. Beter nú aan je relatie werken, dan achteraf ontdekken dat je er te weinig aan gedaan hebt. Geschikt voor christen en niet-christen is een pluspunt.

Praktische insteek met vele voorbeelden, erg handig en toepasselijk. Een paar goede tips gehad over dingen die ik wilde ontvluchten. De "Date avond" sprong eruit. Als je serieus met je partner verder wilt, is dit zeker handig. Zelfs al ben je niet gelovig, dan geloof ik dat je er als stel iets aan hebt. Goede voorbereiding op huwelijk, omdat het belangrijke zaken bij voorbaat bespreekbaar maakt.

Het was écht een avondje uit en er werd goed voor ons gezorgd. Fijn dat we gewoon met z'n tweetjes in gesprek konden. De oefeningen tussendoor waren vaak leuk om te doen, afwisselend. Bepaalde onderwerpen hadden we al wel besproken, maar het was goed om er wéér en verder over na te denken. We hebben elkaar denk ik wel een beetje beter leren kennen, maar vooral begrijpen. Dit is eigenlijk voor iedereen een "must".

 

Back to top
Back to top